Massagetechnieken

1. californische massage :

Dankzij grote, éénmakende bewegingen die alle delen van het lichaam met elkaar verbinden, wordt het lichaam bij deze oliemassage in zijn globaliteit benaderd. Op die manier vindt de gemasseerde zijn eenheid en uniekheid terug. Deze techniek vormt de basis om ontspanning en stressbestendigheid te bevorderen ; diepe ontspanning, opgewektheid, gevoel van eenheid in het lichaam, opnieuw in connectie zijn met z’n eigen lichaam, vrijkomen van opgekropte emoties …

2. Koreaanse relaxatie :

Koreaanse relaxatie vindt haar oorsprong in verschillende Oosterse ontspanningstechnieken waarbij de energie, de « chi », in het middelpunt staat. Koreaanse Relaxatie beoogt de vitale energie weer te doen stromen, en dit volgens een rytmische en nauwkeurige afwisseling van uitrekkingen en trillingen van de gewrichten en de ledematen.

3. shiatsu (basisprincipes) :

Door een bepaalde druk uit te oefenen op welbepaalde punten, gelegen op uw meridiaanlijnen, helpt Shiatsu, een ware acupunctuur zonder naalden, u uw vitaliteit, souplesse en vorm terug te vinden. U versterkt uw verdedigingreacties, uw immuniteitssysteem en aanpassingsvermogen. 

4. voetreflexologie :

Voetreflexologie is een drukpuntmassage waarbij druk wordt uitgeoefend op reflexzones in de voet, die in verbinding staan met organen en delen van het lichaam. Het is een aangename, natuurlijke en veilige methode om je gezondheid te bevorderen. Het heeft een positief effect op o.a. het zenuwstelsel, het lymfenstelsel en de bloedsomloop . Het werkt bovendien pijnverlichtend en preventief. Het woord ‘reflexie’ staat voor ‘spiegel’: de voet weerspiegelt ons hele organisme.

5. polariteiten en energetica

voor meer specifieke informatie, zie www.toucher.fr